title

BLOG

 

Mobitel & restoran

09 sij. 2015, Posted by in Uncategorized

MOBITEL & RESTORAN

… to su para dva, ljubili se, grlili se, sve do pola dva !

 

Mo`š si mislit. Od kad je izmišljen telefon odmah (1875. godine, dok je Alexander Graham Bell radio eksperiment na telegrafskim porukama, njegov pomoćnik slučajno je  dirnuo čeličnu oprugu koja je proizvela zvonki zvuk. Bell je čuo taj zvuk u drugoj sobi i odmah dotrčao govoreći:”Ne dirajte ništa! Recite mi šta ste upravo uradili?” Tada je otkrio da čelična žica trepereći nad magnetnom proizvodi promjenljivu struju. Već sutra je napravljen prvi telefon. Prva telefonska linija vodila je s krova zgrade dva kata niže. Prva rečenica izgovorena preko telefona bila je: “Gospodine Watsone, dođite! Potrebni ste mi!”) je našao svoje mjesto u restoranu.

Iako je danas upotreba mobitela prešla početnu funkciju telefona, mi se i dalje trudimo dobiti što bolje pamtljivi broj npr. Batak-grill Savica 01/4952-200, kako biste nas što lakše kontaktirali!

I tu nije kraj, radimo i na besplatnom pametnom telefonu koji će Vas na samu pomisao na Batak-grill spojiti s najbližim restoranom … cool zar ne?!

 

A sad krećemo  s omiljenom rubrikom – Jeste li znali…

 

Jeste li znali

da je nekulturno (iliti nije po bontonu) ući u restoran s mobitelom u tijeku razgovora? Ako Vam se to i dogodi budite ljubazni i zamolite Vašeg sugovornika da trenutak pričeka dok Vi pozdravite i upoznate svog omiljenog konobara sa Vašom rezervacijom, kako bi Vas on smjestio i pustio Vas da završite razgovor!

 

Jeste li znali…

da je nekulturno (iliti nije po bontonu) razgovarati na mobitel na način da Vas čuju svi gosti u restoranu (u nekim slučajevima čak i djelatnici u kuhinji i na šanku)?

Pogotovo je zanimljivo kad krenu „sočne“ psovke, cifre od kojih Vam se vrti u glavi, pa rješavanje raznih kompenzacija, ljubavnih problema, političkih doskočica…

Vjerojatno je osjećaj kao da ste na nekakvoj zajedničkoj seansi i red je baš na Vama da se ustanete i kažete „Dobar dan, ja sam Marko i ja sam ovisnik o mobitelu“ – a svi zajedno odgovaramo: „Halo Marko – I see you“ !

 

Jeste li znali

da je u zadnje vrijeme atmosfera za vrijeme dok je topla hrana na stolu takva da se ne čuje zvuk bešteka, mljackanje, nazdravljanje s čašama, komentari na kvalitetu jela već različiti zvukovi (ovisno koji ste izabrali s menu-a) tipkanja slova ?

Šalju se poruke, mms-ovi, Viberi, Štaima (Whatsapp), ponekad imate osjećaj kao da ljudi za stolom komuniciraju jedni s drugima ne izgovarajući riječi…

Bilo bi lijepo da to ostavite za intermezzo dok čekate drugi slijed ili desert ili kavu, a zna nam se desiti i pritužba da je jelo hladno jer se nismo prilagodili trenutku: jelo treba biti gotovo i servirano kad je gotova prepiska L

 

Jeste li znali

da se konobari ne znoje samo radi posla koji obavljaju i jer se žure donijeti sve naručeno na vrijeme i uz osmijeh?

Zamislite da se u Vašoj lijevoj ruci nalaze tri tanjura (fi 30 cm – težine 1,30 kg svaki + naručena hrana na njima recimo 3 Đevreka po 0,35 kg svaki = 4,95 kg) zagrijani u toplom stolu na +40°C, u Vašoj desnoj ruci se nalazi jedan zagrijani tanjur također težine 1,65 kg, prilazite stolu s osmijehom jer su se gosti opustili , a na mjesto na koje trebate spustiti tanjure uredno su parkirani : Iphone 6, Samsung Galaxy S5, neka bijesna Nokia ili Sony ? Odjednom Vam više nije vruće samo za prste koje griju (čitaj lagano prže) vrući tanjuri, već se znojite i pri samoj pomisli da oštetite neki od mobitela (radit ćete slijedećih 8 mjeseci  4free !).

 

Jeste li znali…

kako je teško natočiti piće s visine od 120 cm, a da ne prospete niti jednu kap ?

Dok točimo pivo, vino ili običnu vodu u Vašu čašu, ponekad ruka i zadrhti, oklizne se o orošenu bocu, ponekad kapljice „iskaču“ iz čaše, a Murphy je svoj mobitel postavio upravo pored čaše…

 

A jeste li znali i

 

da u svakom Batak-grill restoranu možete i napuniti bateriju svog telefona – besplatno!

 

da svako jelo možete slikati svojim mobitelom i podijeliti ga sa svojim prijateljima!

da će Vas naši konobari rado slikati s Vašim mobitelom – radi uspomene na sretne trenutke !

 

da ukoliko ostavite svoju e-mail adresu na našoj anketi možete dobiti i sve informacije o novitetima u našim restoranima (pa čak i obavijest da smo postavili novi blog) na zaslon svog mobilnog ljubimca!

 

Puno je stvari  ZA i PROTIV mobitela u restoranu, no mi glasamo ZA, jer i njih se nećemo riješiti baš kao ni vječne misterije – ženske torbice, ali o tome sljedeći put…