BLOG

 

TAJNA ŽENSKE TORBICE U RESTORANU

03 ožu. 2015, Posted by in Uncategorized

Svaka žena koja drži do sebe ima ih preko nekoliko (barem je to bilo pravilo u Sex and the City-u) :

– različitih boja

– veličina

– oblika

– materijala

– za svaku (ne)priliku

– ozbiljnih

– neozbiljnih

– izazovnih

– praktičnih

– brandiranih (Dolče Bregana)

 

da, riječ je o torbicama (muški dio populacije koji ovo čita je sigurno pomislio na nešto drugo)! Vječita enigma, Pandorina kutija, misterij, jedino nas je svojim sadržajem mogla iznenaditi torba Sport Billija (koji se uspješno borio protiv Wande, vjerojatno jedina žena koja se suočila sa muškom torbicom), u sadržaj svih ostalih nikad nećemo proniknuti!

 

A sad ono najvažnije kako uspješno riješiti problem ženske torbice u restoranu?

  • ako je odložite na stolicu, konobari i gosti zapinju za istu i obvezno nekoliko puta završi na podu!
  • ako je stavite iza leđa na stolicu – postaje vam neudobno i vjerojatno vam ništa što je servirano neće odgovarati, jedino je Mr. Bean uspješno koristio žensku torbicu preko puta svoga stola J!
  • ako je ostavite na podu (zar ne znate onu narodnu prema kojoj to znači da nećete imati novca – znam da niste praznovjerni, ali što vas košta?), a nismo to jednom doživjeli, gotovo sigurno se netko „popikne“ i juha završi u krilu umjesto na tanjuru, a bilo je i ozbiljnih ozljeda!

 

Jedno vrijeme su bili popularni nosači torbica koji se postave na stol i na njih se objesi torbica, ali nigdje ih više ne vidimo, nisu ni oni izdržali!

 

Do sada smo pričali samo o jednoj torbici i jednoj ženi, a zamislite kad ih je za jednim stolom više, dođe nam da postavimo stolicu samo za torbice i riješimo zajednički problem: gosta bez torbice, gosta s torbicom i vašeg omiljenog konobara.

 

Najjednostavnije rješenje koje se nameće je da ih uopće ne nosite u restoran, kad većinom račune plaća suprotni spol, ali imamo osjećaj da biste u ovom slučaju bile zakinute za kompletni outfit.

Onaj restoran koji prvi postavi zidne vješalice na kojima će biti vidno istaknute sve torbice koje se u tom trenutku nalaze u restoranu, napravio je dvostruko pogodak – izložbu torbica koja se mijenja iz dana u dan i konobari više neće zapinjati za ove neizbježne modne detalje.

Da ne ispadne da je samo ženska torbica problem, u zadnje vrijeme je učestalo da i muškarci osim poslovnih torbi i torbi za laptope nose i mini torbice za novčanik, mobitel i notes – one manje stanu i na stol, a one veće stvaraju isti problem kao i ženske torbice.

 

I da nam je samo jednom doživjeti da torbicu složite po nekoj logici – ključevi od auta, ključevi od stana, novčanik, šminka, mobitel, a ne da se „snalazite“ u kreativnom neredu! Ali gdje bi onda bila sva čar. Ah, žene tko bi ih razumio! (Krleža).